mandag den 19. oktober 2015

Sundhedsloven

Sundhedsloven er en lov som sikrer sundhedsvæsenet og patienter. Sundhedsloven har til formål at sikre lige behandling af alle samt fremme befolkningens sundhed og forebygge og behandle sygdom, lidelse og funktionsbegrænsning for den enkelte. I forhold til vores problemstilling vil vi tage udgangspunkt i nogle paragraffer:
Jf. sundhedslovens §3 er regioner og kommuner ansvarlige for at tilbyde indsats vedrørende forebyggelse, sundhedsfremme og behandling til den enkelte.
Jf. sundhedslovens §16 har patienten ret til at få information om helbredstilstand og behandling. Informationen skal gives løbende og fremstille sygdom, undersøgelser og påtænkt behandling på en forståelig måde. Informationen skal overleveres på en hensynsfuld måde og tilpasses patientens forudsætninger så som alder, modenhed og erfaring.
Det er altså regionenernes og kommunernes opgave at tilbyde behandling og informere tilstrækkeligt om behandlingsforløb samt give den enkelte indsigt i sin sygdom og behandling. Dette er interessant i forhold til vores opgave med patienter med hjertesvigt, da patienten ikke altid gives tilstrækkelig information omkring behandlingsforløb mm., da der ikke er tid til det på afdelingerne. Sundhedsvæsenet lever således ikke op til sundhedsloven.



(19)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar