fredag den 23. oktober 2015

Kvantitativ metode

Her vægtes der på en større fokusgruppe i forhold til indsamling af data i modsætning til den kvalitative metode, hvor fokusgruppen er mindre og der er mere fokus på kvalitet.
Et eksempel på en kvantitativ undersøgelse kan være et spørgeskema. Disse er ofte lavet med svarmuligheder, så dataene hurtigt kan analyseres og laves til statistikker.
En ulempe ved kvantitativ undersøgelse er, at man ikke kan få ny information, da man selv har sat rammerne for de svar man kan få. 

I forhold til vores case har vi ikke brugt denne metode men derimod den kvalitative metode. Dette er grundet manglende tid til en større undersøgelse, som en kvantitativ undersøgelsesmetode oftest indebærer, samt at vi følte det ville være vigtigt at mere konkret og kvalificeret data fra personer som har hjertesvigt på nært hold - det værende både patienter såvel som sundhedsprofessionelle. Vi har til gengæld fundet litteratur, hvor kvantitativ undersøgelse er blevet brugt, da vi har brugt det til at undersøge problemet på landsplan.

(27)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar